BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2013. április 8., hétfő 08:36

Együttműködés a mérnökökkel
Újbuda Önkormányzata a Magyar Mérnöki Kamarával újította meg együttműködési szerződését. A szervezet fontos küldetése, hogy szakmai hátteret biztosítson az önkormányzati fejlesztésekhez, és hozzájáruljon élhetőbb városok megteremtéséhez. Újbudán széles körű műszaki értelmiség tevékenykedik, a felek szerint ezt a szellemi potenciált kell kihasználni a jövőben.

A szervezet Pest megyében 25 ezer kamarai tagot számlál, Újbudán pedig több mint 2000 kamarai mérnök dolgozik, így a mérnöktársadalom nagy segítséget nyújthat a kerületnek.

A Kamarának többek között vízügyi, közlekedési, környezetvédelmi, informatikai-hírközlési, geodéziai, épületenergetikai és tűzvédelmi tagozata is van, így a legkülönbözőbb területen biztosíthatnak szakmai előkészítést, véleményezést az Újbudán folyó beruházások, projektek alkalmával - mondta el az aláíráson Kassai Ferenc alelnök.

Hoffmann Tamás polgármester kijelentette, az olyan hatalmas fejlesztések, mint a 4-es metró végállomásának építése, vagy az 1-es villamos Budára hozatala komoly műszaki hátteret igényelnek, melyek segítségével megakadályozhatják azt, hogy utólag derüljenek ki az egyes tervezési hibák.

T.D. - ÚjbudaTV

6 csatolt kép 456123
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.