BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2013. április 10., szerda 09:46

Comenius program Ferencvárosban
A nyolc ország együttműködésével létrejött Comenius program keretében –  melynek címe LIVE-Living Europe –, április 5-én, pénteken a résztvevők látogatást tettek a Ferencvárosi Önkormányzat Házasságkötő termében, ahol dr. Bácskai János fogadta őket.      A polgármester a köszöntő szavak után egy prezentáció keretében bemutatta a kerületet. Beszélt az FTC-ről, Ferencváros történetéről, a nemzetközileg elismert tömbrehabilitációról, a tudomány és a kultúra otthonáról.
A résztvevő országokból – Hollandia, Németország, Belgium, Lengyelország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország – öt-öt diák és két-két tanár vett részt a programban.

Ebben a Comenius projektben az országok párokban dolgoznak egy témakörben:
Hollandia – Magyarország: jog, Belgium – Olaszország: munkavállalás, Franciaország - Németország: történelem, Lengyelország – Spanyolország: sport, egészség. A kiválasztott témakörben az országok egyénenként készítenek egy-egy esettanulmányt, melyet minden országban a diákok megoldanak, s az ötletet adó ország diákjai kielemzik, összehasonlítják ezeket a megoldásokat.

Magyarországról a Közgazdasági Politechnikum, Gimnázium és SZKI diákjai az internetes letöltés, feltöltés témában készítettek egy esettanulmányt, melynek feldolgozása során a jogi háttérre, a pénzbírság sorsára, a művész – zenész – véleményére kíváncsiak, s arra, hogy az utca embere mit gondol a zenék, filmek letöltéséről, a szerzői jogok védelméről.

A többi résztvevő ország diákjai kis városokban élnek, a Közgazdasági Politechnikum, Gimnázium és SZKI az egyetlen fővárosi iskola. Ezért is volt számukra érdekes az előadás, mely egy nagy egész – Budapest – részeként mutatta be kerületünket, múltunkat, hagyományainkat, melyre méltán büszkék lehetünk.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.