JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2009. november 19., csütörtök 20:28

Elsőként Jász-Nagykun-Szolnok megye kapta az ősi alkotmányt
Történelmi esemény helyszíne volt ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Székháza, a Megyeháza. Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke ünnepélyes keretek között vette át a Magyar Történeti Alkotmány díszkötetét dr. Kelemen Andrástól, a Magyarországért Kulturális Egyesület alelnökétől.
Ez alkalomból beszédet mondott Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke az ünnepségen, aki többek között arról szólt, hogy azok, akik kezükbe veszik az Ősi Magyar Alkotmányt, e könyvben megtalálják azokat a magyarságot jellemző történelmi momentumokat, amelyek alapján ma is érezhetik együvé tartozásukat. Azok is, akik a Kárpát-medencében és azok is, akik a tengeren túl élnek. Az országgyűlés alelnöke felelevenítette a rendszerváltozás alkotmányozás körülményeit, azt, hogy égetően szükség lenne a politikai történések miatt új alkotmányozó nemzetgyűlésre.
Dr. Kelemen András, a Magyarországért Kulturális Egyesület alelnöke beszélt a három évvel ezelőtti budapesti Kossuth téri eseményekről, amikor is az emberek azon igényüket fogalmazták meg, hogy ebben az országban olyan rendnek kellene már végre lennie, ahol a jogrend nem ellenkezik az emberek természetes igazságérzetével. Ezek az események vezettek oda, hogy egyesületük elhatározta e Ősi Történeti Magyar Alkotmány újra egységbe foglalását, melyre 150 éve nem volt példa.
Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy nagy megtiszteltetés a megyei közgyűlés számára, hogy az Ősi Magyar Alkotmány díszkötetét az Országházban való elhelyezését követően a magyarországi megyék közül elsőként az értékeit a helyi jogalkotásban, a jövő nemzedéke számára továbbadó Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Megyeháza épületében helyezik el. 


 







 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.