BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2013. április 13., szombat 00:00

Megújul a Nyéki Imre Uszoda
Mivel az óriási kerület egyetlen uszodája a Kondorosi úti komplexum, mindig is nagy tiszteletnek és megbecsültségnek örvendett az emberek között. Az önkormányzat úgy döntött, nemcsak életben tartja, de meg is újítja a patinás uszodát.

Újbuda Önkormányzata a Nyéki Imre Uszodát 2012. augusztusában az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. vagyonkezelésébe adta. Kocsis Sándor, a megbízott cég ügyvezetője elmondta, az uszoda és sporttelep működését gazdaságosabbá, szolgáltatásait pedig színvonalasabbá kívánják tenni.

A kerület sportcégének elképzelései szerint a Star Sportakadémiával együttműködve egy prémium kategóriás sportoktatási rendszert honosítanának meg a Nyékiben, mely nemcsak a kerületben, de országos szinten is egyedülálló lesz. - A sok éves tapasztalattal rendelkező, nemzetközi sikereket elért szakedzői csapatban Olimpiai-, Világ-, és Európa bajnok sportolók oktatják majd a fiatal tehetségeket, ezzel pedig a legmagasabb szintű edzési lehetőséget biztosítjuk a kerületi gyerekeknek - hangsúlyozta Kocsis Sándor.  

A sportoktatás fontos alappillére lenne az ország kiemelt látvány- és csapatsportja, a vízilabda, melynek bevezetése már megtörtént, hamarosan felhúzzák azokat a mobilfalakat is, amelyekkel az edzések közben is zavartalanul úszhatnak az úszni vágyók. A sportág megismertetése és elérhető közelségbe hozása nagy előnyt jelent mindenkinek, hiszen a vízilabda várhatóan több látogatót vonz majd, növelve ezzel az uszoda presztízsét és bevételét. Ráadásul a sportág bevezetésével megszerezhető pályázati pénzek olyan mértékű felújítást eredményeznek, amely minden sportolni vágyó örömére fog szolgálni.

A Sport Kft. vezetősége az uszoda átvételétől kezdve azon is dolgozik, hogy minél több kedvezményt tudjon biztosítani vendégeinek. Az ügyvezető közölte, minden gazdasági nehézség ellenére sem emelnek a jegy- és bérletárakon, sőt, bevezették a családi jegyet (2 felnőtt + 2 gyerek), valamint az óvodák, iskolák pedagógusai és a kerületi cégek munkatársainak szóló csoportos belépőt. Kocsis Sándor hozzátette, a Sport Akadémia profi csapatával már javában zajló iskolai úszásoktatást 10 millió forinttal kedvezőbb áron szolgáltatják, mint az előző üzemeltető.

A cég vezetése áprilistól indította útjára az Újbuda Sportkártyát. Az arany, ezüst és bronzkártyák éves bérletek, melyekhez térítés fejében lehet hozzájutni.120 ezer forint helyett 30, 60 és 90 ezer forintba kerülnek majd, melyeket a kerületi egyesületek, alapítványok, cégek vezetői és a kerületért sokat tett magánszemélyek kapnak majd.

A gyémánt kártyát térítésmentesen a 79. évet betöltött kerületi lakosok és kerületi kötődésű olimpiai bajnokok vehetik igénybe, a vas kártyát pedig a 60+ kártyával rendelkezők vásárolhatják, melyet a Sport Kft. több mint 10%-os kedvezménnyel árul. A tervek között szerepel, hogy ez a lehetőség bekerüljön a 60+ programba, hogy a nyugdíjasoknak még nagyobb kedvezménnyel adhassák a kártyát. Az uszoda vezetése a látogatók türelmét kéri, mert az átalakítások alatt előfordulhat, hogy nem tudnak mindig nyitva tartani.

T.D. - ÚjbudaTV

1 csatolt kép 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.