MAKLÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2009. november 27., péntek 06:27

Befektetőbarát település
Befektetőbarát település címet kapott Maklár. Az ITD Hungary egyéves programja egy felméréssel indult, ahol többek között azt vizsgálták, hogy a jelentkező települések milyen adottságokkal rendelkeznek; mennyire fejlett az infrastruktúra, milyen arányú a munkaképes lakosság, van-e egészségügyi és oktatási intézmény. 
A versenyképesség felmérése után a jelentkező falvakat és városokat két csoportra osztották. Akik még nem rendelkeztek befektetési stratégiával, segítséget kaptak a l kidolgozásához, a felkészültebb települések pedig – ezek közé tartozott Maklár is - az ITD Hungary portálján belül indítottak egy közös honlapot, amely a befektetők számára fontos információkat tartalmazza.
A program záró rendezvényét a parlamentben tartották, Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter , valamint Kilián Csaba , az ITD Hungary befektetési igazgatója összegezte a program eredményeit, és adta át az okleveleket.
Maklár jogosult lett a befektetőbarát jelző és logó használatára, és szerepel az ITD Hungary által üzemeltetett webportálon. 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.