BUDAPEST FŐVÁROS IV. kerület - Újpest Önkormányzata
2013. május 14., kedd 20:20

Újpesten járt az izraeli nagykövet
Ilan Mor, az Izraeli Állam magyarországi nagykövete Újpesten tett látogatást május 14-én. A diplomatát Wintermantel Zsolt polgármester és dr. Tahon Róbert jegyző fogadta a városházán.
Ilan Mort az épületben ismertették meg Újpest múltjával és jelenével. A nagykövet az elért kulturális, tudományos, ipari és sportsikereket hallva meghívta Újpest polgármesterét Izraelbe, Wintermantel Zsolt pedig, az Újpest FC szurkolójaként, a lila-fehér csapat egyik meccsére invitálta a futballkedvelő diplomatát. Ezt követően együtt koszorúzták meg a Mártírok utcai holokauszt-emléktáblát.

A közös főhajtás után Ilan Mor és vendéglátói megtekintették az Újpesti Helytörténeti Gyűjteményt, majd meglátogatták az Újpesti Zsinagógát. Itt Szerdócz Ervin rabbi fogadta a nagykövetet, aki előbb megnézte a templomot és környékét, majd koszorút helyezett el a zsinagóga melletti Mártírok Falánál, amely a holokauszt újpesti áldozatainak állít emléket.

A program zárásaként Ilan Mor diákoknak tartott előadást a Károlyi István 12. Évfolyamos Gimnáziumban.


Bővebb felvilágosítás:
Tóth Sándor ügyvezető igazgató
Újpesti Sajtó Kft.
06-70 395-9033
toth.sandor@ujpestimedia.hu


5 csatolt kép Wintermantel Zsolt és Ilan Mor az emléktáblánálWintermantel Zsolt és Ilan MorWintermantel Zs., Tahon R., Ilan MorIlan Mor a Károlyi GimnáziumbanIlan Mor a Mártírok falánál
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.