ABASÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2013. május 15., szerda 12:15

Katonadal Fesztivál Abasáron – már tizenkilencedik alkalommal!
Május 25-26-án igazi nyüzsgés várható Abasáron. Ekkor rendezik meg immáron tizenkilencedik alkalommal a Nemzetközi Katona- és Bordal Fesztivált. Az önkormányzat által szervezett programsorozaton a nyitott pincékben híres abasári borok, az iskolaudvaron népi kézműves vásár, gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket, a tornateremben pedig egymást váltják egész nap a fellépők: kórusok, dalegyüttesek, honvéd zenekarok.

A színpadon reggeltől estig zajlanak a fellépések, melyet a rendezvény első napján, szombaton a hagyományoknak megfelelően este hét órától gálaműsor zár majd: itt a település országszerte elismert kórusa, az Abasári Hagyományőrző Dalkör lép fel.

A fesztiválon festmény, rajz és fotó kiállítást szerveznek a helyi alkotók munkáiból, de láthatóak lesznek kézzel készített táskák, ruhák és gobelinek is. A települést felfedezni vágyók nem csupán gyalogosan, de gumikerekes kisvasúttal is bejárhatják Abasárt. Egész hétvégén látogatható a Kapásház Tájház, a helyi katolikus Templom, valamint az Aba Sámuel Emlékpince! A gyermekeket ugrálóvár, óriáscsúszda és kézműves foglalkozások várják!

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Főszervező:
Abasár Község Önkormányzata

Rendezvényhelyszínek:
Aba Sámuel Általános Iskola udvara és tornaterme:
3261 Abasár Ságvári E. út 11.
Történelmi pincesorok

További információ:
Saári Közösségi Ház, telefon: 06/37-360-271

1 csatolt dokumentum Program
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.