FELSŐCSATÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2009. november 30., hétfő 09:05

Felsőcsatárról viszik az ország karácsonyfáját Budapestre
Önkormányzatunkhoz érkezett egy megkeresés a Miniszterelnöki Hivataltól, hogy a vasfüggöny lebontásának 20. évfordulója alkalmából a mi falunkból szeretnék vinni az ország karácsonyfáját.
Simon István kertészmérnök segítségével (egyébként ő fogja kivágni a fát, www.simonkerteszet.hu ) kerestük a megfelelő egyedeket. A kritériumok a következők voltak: legyen 15 és 20 méter magas, formás legyen. Találtunk is ilyeneket 6-7 darabot.
November 23-án jöttek a fővárosból kiválasztani a legszebbet. Egy kb 17 méter magas erdei lucfenyőre esett a választás, ami a falu melletti szőlőhegyen ( Vashegy ) áll. Nem lesz egyszerű a kivágása és az elszállítása december 1-én, hiszen egy 21 méter hosszú katonai szállítójárművel viszik Pestre. De reméljük, hogy a hadsereg speciális egysége megoldja a problémát.
December 6-án kerül sor az ünnepélyes avatására a Kossuth téren, melyen fellépnek a falu horvát nemzetiségi táncosai és a szintén csatári lakosokból álló Rozmaring énekkar is. A fények bakapcsolásánál segédkeznek majd a mi gyerekeink is.
Már nagyon várjuk ezt a napot, hiszen minden bizonnyal sokan lesznek a Parlament előtt, és ez az esemény országszerte ismertté teszi ezt az osztrák határ mentén álló kis falut.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.