BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2013. június 7., péntek 11:27

Tájékoztatás helyett félretájékoztat a HVG portálja
A hvg.hu internetes portálon „Zugló sietett a trafikos Palcsó Tamás segítségére” címmel, illetve más médiumokban hasonló tartalommal az elmúlt héten több, valótlanságokat állító cikk jelent meg a XIV. Kerület Zugló önkormányzatával összefüggésben, amikkel kapcsolatban az Önkormányzat az alábbiakat teszi közzé:

Határozottan visszautasítjuk azokat az állításokat vagy sugalmazásokat, amelyek szerint a Zuglói Önkormányzat bármilyen segítséget, versenyelőnyt nyújtott volna bárkinek az említett helyiségek bérbeadásával kapcsolatban.
Zuglóban hosszú évek óta ugyanazon rendelet alapján történik az Önkormányzat tulajdonát képező helyiségek bérbeadása. Ezeket a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. nyíltan meghirdeti honlapján, hirdetőtábláján, így történt ez az elmúlt időszakban is. A hirdetményes eljárás egy nyílt versenyeztetési eljárás, a rendelet alapján, pedig amely helyiségekre nem jelentkezik senki, csak azokra lehet közvetlenül ajánlatot benyújtani.
A szóban forgó helyiség bérletére határidőn belül nem volt egyetlen jelentkező sem. Palcsó Tamás ezután tett a szabályoknak megfelelően ajánlatot, amelyet a rendelet értelmében tehát el kellett fogadni. A bérleti díj mértékét független értékbecslés alapján, a piaci viszonyoknak megfelelően határozzák meg.
A valótlanságokat állító sajtótermékek ellen az Önkormányzat jogi eljárásokat indít.

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat
Sajtóosztály
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.