BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2013. június 10., hétfő 12:02

Önkéntes véradás Ferencváros Polgármesteri Hivatalában
A Magyar Vöröskereszt IX. kerületi szervezete és a Ferencvárosi Önkormányzat önkéntes véradást szervezett a Polgármesteri Hivatalban a kerület képviselői és hivatali dolgozói számára.
Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Fővárosi Szervezetének igazgatója megköszönte a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal segítségét a véradás megszervezésére. Példaértékűnek tartja a városvezetés együttműködését, mind elmondta, kevés kerülettel van ilyen jó a kapcsolata a Vöröskeresztnek.
A hivatal dolgozói közül többen is vért adtak.  Az elsők között jelentkezett dr. Bácskai János, aki a kötelező orvosi- és vérvizsgálat után, véradás közben adott interjút a helyi televíziónak. A polgármester mindenkit arra buzdított, próbálja ki, milyen érzés vért adni. A másik ember élete múlhat ezen, egyben a saját egészségi állapotunkról is képet kaphatunk a véradást megelőző orvosi vizsgálaton.
Egyetlen véradással akár három ember életét menthetjük meg. Az orvosi vizsgálatok után mindössze 5-10 percet igénybe vevő véradással embertársainkon segíthetünk – és soha nem tudhatjuk, mi magunk nem szorulunk-e vérre életünk során. Merjünk hát segíteni másokon, így válunk a hétköznapok hősévé!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.