MEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2013. június 10., hétfő 20:28

Falu, melyről a MÁV nem akar tudni
A MÁV ha megtehetné, meg sem állna a kis falvak megállójában, ha az utasok menet közben le-fel tudnának szállni. A külföldi multikhoz hasonlóan a nagyvárosokra koncentrál.
Igaz kommunikációjában mást mutat, de sajnos minden kiderül a hazánk legkisebb települése, Megyer községgel folytatott levelezéséből. Bár ez is nehezére esik, hiszen minisztériumi közbenjárás kellett ahhoz, hogy egy öt sornál hosszabb nemleges  válasz szülessen öt éve feltett kérdésünkre.
A felvetés egyszerű volt, jár e ugyan az a kedvezmény a Megyerre érkező – hosszú évek óta tömegeket mozgató, sikeres fesztiválok látogatóinak, mint a – például - Tokajba érkezőnek.
A válasz tömör és rövid: nem!. Hogy mitől különb az egyik, mint a másik, érdemi válasz nem érkezett.
Gondoljuk, a Megyerre látogatók nehezebbek, jobban koptatják a síneket, talán arra nagyobb a szembeszél. Vagy csak egy magyarázat maradt, Tokajról egy szakaszon visszafelé is tud gurulni a vonat…?
De a tréfát félretéve: miben más az az utas aki megtiszteli, és szereti a nagyon kis költségvetésű, pénztárcabarát vidéki apróbb, de népszerű rendezvényeket, mint, aki kifizeti a több tízezer forintos belépőt a gigafesztiválokra.
Erre a kérdésre nem érkezett válasz, még a minisztériumból sem. Még arra sem vették a fáradságot, hogy aki rákeres a vasúti menetrendre, megtalálja Megyert. Tudniillik a falu közvetlen határában lévő állomást a távolabbi Rigácsként kell keresni.
Az állomás megnevezésének értelemszerű kiegészítését sem támogatja a MÁV. A miértre válasz erre sincsen!
A legkisebb falu nagy rendezvényének egyetlen ötlete maradt: megszervezni a „telekocsi” utaztatást, Szerencsére partnerre akadt az oszkar.com csapatában, akik ingyenesen intézik, hogy mindenki olcsón eljusson a fesztiválra, így talán egy kicsit tenni tudunk tenni még a globális felmelegedés ellen is.
A MÁV csökönyös magatartására továbbra sincs magyarázat – ha csak az nem, hogy a példás fejlesztések miatt egyre népszerűbb Megyer sikereit adminisztratív úton akadályozhassa.
Remélni merjük, nem erről van szó. De akkor miről?

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.