BUDAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. június 12., szerda 01:14

Megalakult a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás - videó és galéria
A Budaörsi Kistérség Többcélú Társulása (BTT), közel 10 évnyi működés után 2013. június 30-án megszűnik. Budakeszi és a környező települések úgy döntöttek, hogy egy új társulást hozzanak létre. 2013. május 31-én, 9 település (Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Tök) polgármestere írta alá a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (BÖT) alapító iratait.
 
A Társulás legfontosabb feladata a szociális és gyermekjóléti ellátás. De a települések együttműködése fontos a területfejlesztés, a közterület-felügyelet, és még számos területen. Ebben az ügyben már el is indult a munka. Több olyan pályázatkiírás várható, ahol az önkormányzatok társulása nagyobb eséllyel pályázhat. Több olyan feladat van, amit a települések a társulás keretében olcsóbban vagy hatékonyabban tudnak ellátni. És nem szabad elfelejteni azokat a problémákat, amivel minden települése küzd. Gondolhatunk itt a közlekedés problémáira, a tömegközlekedés fejlesztésére. Ezekben az ügyekben is egy közös fellépéssel komolyabb és gyorsabb eredményeket lehet elérni.
A települések képviselői az alakuló ülésen a Társulás elnökévé Budakeszi polgármester asszonyát dr. Csutoráné dr. Győri Ottiliát választották, aki felhívta a figyelmet, hogy ez a megtiszteltetés feladattal is jár.
A települések vezetői hisznek abban, hogy az út, amin most a társult települések elindultak, fontos a települések, a Zsámbéki medence és az egész Budai agglomeráció fejlődésében.
http://www.budakornyekitv.hu/telepulesek/budakeszi/409-megalakult-a-budakoernyeki-oenkormanyzati-tarsulas
http://hirmondo.budakeszi.hu/galeria/category/444-20130531budakoernyeki-oenkormanyzati-tarsulas


2 csatolt kép 21
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.