KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. június 19., szerda 08:18

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány "Referencia Intézmény" minősítést adományoz a BELOVÁ Zrínyi Ilona Általános Iskolának
A BELOVÁ Zrínyi Ilona Általános Iskola jelmondata Szent-Györgyi Alberttől származik:

„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”  
 
Az iskola az országban elsőként kapja meg a referencia intézmény minősítést. Az intézményi minősítés és az oklevél ünnepélyes átadása június 20-án, azaz holnap délután 16 órakor lesz az iskolában.

 
A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány hazánkban 2 éve szervezi és felügyeli a finn modell alapján kidolgozott Iskolai Kortárs Segítő Program működését.
A programban előzetes szűrés alapján, megadott kritériumrendszernek megfelelve vehetnek részt iskolák. 
A Kortárs Segítő Csoportokat működtető iskolákban a Kék Vonal szakemberei támogatják a mentortanárok és a gyerekekből alakult kortárs csoport tevékenységét és munkáját.
Idén először a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány "Referencia Intézmény" minősítést adományoz a kecskeméti BELOVÁ Zrínyi Ilona Általános Iskolának a 2013/2013-as tanévben végzett kimagasló munkájáért.
Az intézményi minősítésre és oklevél átadásra június 20-án délután 16 órakor kerül sor az iskolában.
 
Az ország első referencia intézményének avatási programja:
 
16.00  Papp Zsuzsanna, a Kék Vonal kuratóriumi elnöke megnyitja az eseményt,   ismerteti a Kortárs Segítő Programot és bemutatja a résztvevőket
16.05  Mák Kornél alpolgármester köszöntője
16.15  Bartáné Molnár Anikó igazgatónő beszámolója
16.20  Az egyik mentortanár gondolatai
16.25  A kortárs segítő csoport gyerekeinek bemutatkozása, oklevél átadása
16.30  A Referencia Intézmény Oklevél hivatalos átadása, kihelyezése az iskola falára
         
 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.