SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. június 22., szombat 09:27

Ismét a szegedi lett a legjobb vidéki egyetem
Hat magyar egyetem – közöttük a Szegedi Tudományegyetem – jutott be a legjobb 800 közé a University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi rangsorában. A tudományos publikációk alapján összeállított listán a Szegedi Tudományegyetem 559. helyen, a magyarországi felsőoktatási intézmények közül a harmadik helyen áll.                
A Tisza-parti universitas olyan hazai egyetemeket előzött meg, mint a pécsi vagy a debreceni intézmény, de a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet is sikerült leköröznie a szegedinek az eduline.hu-n közzétett lista szerint.
A magyarországi intézmények közül a legjobb eredményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el: 509. lett. A Semmelweis Egyetem az 532., a Szegedi Tudományegyetem az 559., a Debreceni Egyetem az 564. helyen végzett. 685. lett a rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem pedig a 794. helyet szerezte meg.
A rangsort a 2011-ben publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, a 2007 és 2011 közötti cikkekre való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység – konferencia-előadások, beszélgetések stb. –, illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma alapján állították össze.

Top 5 egyetem a világon
Az összesített rangsorban az idén is a Harvard az első, a második a Torontói Egyetem, a harmadik a Johns Hopkins University, a negyedik a Stanford, az ötödik pedig a kaliforniai Berkeley lett. 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.