KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. július 1., hétfő 10:00

Újabb támogatás komlói vállalkozásoknak
Két komlói vállalkozásnak is jelentős összegű munkahelyteremtő támogatást szavazott meg az önkormányzat csütörtökön. További cégek is pályázhatnak, hiszen összesen tízmillió forint van erre a célra elkülönítve a városi kasszában.
 
A csütörtöki testületi ülésen két helyi vállalkozás kérelméről hoztak pozitív döntést a képviselők. A textilanyagok gyártásával foglalkozó Forr-Line Kft. összesen 1,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyért cserébe hét új alkalmazottat kell legalább egy évig foglalkoztatniuk. A Rapid Bt. 250 ezer forintot kapott hasonló feltételekkel: nekik egy fővel kell növelni a dolgozói létszámot a támogatás fejében. Az összegeket részben a város, részben a Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány biztosítja.
 
Kupás Tamás Levente alpolgármester elmondta, hogy a támogatás része a város hosszú távú munkahely-teremtési stratégiájának – Az elmúlt másfél évben több száz új álláshely jött létre Komlón, részben az önkormányzat segítségével. A pénzbeli támogatás mellett számos más módon is tudjuk segíteni a termelő vállalkozásokat, például ingatlannal vagy a beruházáshoz kapcsolódó egyes feladatok átvállalásával.
Emellett további cégek számára is elérhetővé tesszük a munkahely-teremtési támogatásokat. Az idei költségvetésből 10 millió forint fordítható erre a célra, amelyre már beadhatók a pályázatok. Erről további részletek a komlo.hu weboldal Gazdaság rovatában olvashatók. Az igénylők tekintélyes száma arra utal, hogy van növekedési potenciál a komlói gazdaságban, számos cég lát perspektívát a létszámbővítésben. Ezt a térség egyre javuló munkanélküliségi mutatói is alátámasztják. – értékelte az eddigi eredményeket az alpolgármester.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.