SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. augusztus 5., hétfő 08:41

A ma kezdődő a nyári szünettel 100 milliót spórol az egyetem
Mától két hétig zárva tart a Szegedi Tudományegyetem épületeinek nagy része. Zárva tart az év 32. és 33. hetében többek között a József Attila Tanulmányi és Információs Központ, az SZTE Rektori Hivatal, a Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság, illetve több kari központi épület. Az e helyeken dolgozó egyetemi alkalmazottak nyári szabadságra mennek. A nyári szünetet többek között energiatakarékossági szempontok indokolják. A betegellátás ebben az időszakban is folyamatos a szegedi klinikai és az egészségügyet szolgáló egyetemi épületekben.                
A Szegedi Tudományegyetemen – nem veszélyeztetve a betegellátást és egyéb folyamatosan ellátandó funkciókat – a műszakilag megengedhető minimumra állítják az energiafelhasználást idén nyáron is az oktatáshoz kötődő épületekben. 
Az egyetemi egységesített nyári szünetben a hőmérséklettől függően 80-120 millió forintot takaríthat meg az SZTE azzal, hogy bezárt épületeiben nem működteti például a klímát és az energetikai rendszereket. A Szegedi Tudományegyetem érintett egységeiben a több mint kéthetes nyári szünetet követő első munkanap: augusztus 21-én lesz.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.