SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. augusztus 6., kedd 06:41

Szajáni gyerekek táboroznak városunkban
Feledhetetlen élményben van része annak a húsz felső tagozatos általános iskolás szajáni diáknak, akik részt vesznek a sümegi táborozáson. A gyerekek, akik mindegyike először jár a térségben, a Fogadj örökbe egy határon túli magyar falut mozgalom keretében töltenek augusztus elsejétől egy hetet Sümegen. A sümegi küldöttség márciusban kereste fel Szajánt és ajándékozta meg a községet magyar nyelvű könyvekkel, játékokkal, ruhaneművel. Az ötletgazda valamint a tábor szervezője a Sümegiek a Nemzetért Egyesület elnöke, Dézsi Kornél volt. A gyermekeket elkísérte Sümegre Szaján polgármestere, Apró Kornél, akit Rátosi Ferenc Sümeg város polgármestere hivatalában fogadott.
- Örülünk, hogy városunkban köszönthetjük Önöket – mondta a polgármester. – Fontos, hogy ápoljuk a határon túli magyarsággal a kapcsolatot, érezzék, az anyaország törődik velük.
A táborozók megismerkednek Sümeg nevezetességeivel,  kirándulnak a Balatonra, Szigligetre, hajóznak, majd látogatást tesznek Csík Tamás kovácsmester műhelyében.

A táborozó gyerekek kérdésünkre elmondták, hogy jól érzik magukat a táborban, az első nap a Püspöki Palotát, a várat és a városi múzeumot nézték meg, sok érdekeset hallottak.

2 csatolt kép 21
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.