BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2013. augusztus 8., csütörtök 16:14

Halkabban!-közlemény a Sziget Fesztivál zajszintjével kapcsolatban
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Sziget Fesztivál kapcsán beérkezett, a korábbi évekhez képest lényegesen több bejelentést figyelembe véve, tegnap három kiemelten panaszos helyszínen ellenőrző méréseket végeztetett.
 
A mérések az alábbi helyszíneken zajlottak:
1033 Budapest, Harrer Pál u. házsor előtti terület
1033 Budapest, Benedek Elek u. 2. szám alatti ingatlan előtt
1033 Budapest, Búza u. 12. szám alatti ingatlan parkolója
 
Annak ellenére, hogy mindhárom mérés eredménye a megengedett határérték, azaz 55 dB alatt maradt, Bús Balázs polgármester további és folyamatos kontrollméréseket rendelt el, illetve az önkormányzathoz érkezett bejelentések alapján, és előzetes időpont egyeztetéssel a fesztivál ideje alatt III. kerületi házaknál, lakásoknál is igény szerinti ellenőriző méréseket tudnak végezni a szakemberek.
A mai nap folyamán a polgármester, és Kiss Anita jegyző Gerendai Károllyal egyeztetést folytatott, és a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft-t további halkításra kötelezte.
Az önkormányzat rendkívül súlyos problémának látja, hogy a korábbi évekkel ellentétben, idén a Fővárosi Katasztrófavédelem Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a 23:00 óra után üzemelő koncertsátrak kijáratánál- biztonsági okokból – nem engedélyezte a hangfogó falak felállítását, ezáltal ezek nem tudják betölteni azt a funkciót, amely lehetővé tette az éjjeli koncertek megtartását is. Bús Balázs felszólította a szervezőt a sátrakban zajló koncertek hangerejének csökkentésére is.


1 csatolt dokumentum Kölemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.