KADARKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. augusztus 28., szerda 15:52

Gyerekesély - üdülés a Balatonnál
A Kadarkúti-Nagybajomi Többcélú Kistérségi Társulás Összefogás a Kadarkút-Nagybajom Kistérség gyermekeinek jövőjéért című TÁMOP-5.2.3-A-12/1-2012-0002 jelű pályázatának keretein belül ez év augusztusában a projekt munkatársai háromszázhúsz fő táboroztatását valósítják meg Balatonfenyvesen.
Augusztus 12-18. között a kistérség Ifjúsági pontjai, majd a hónap végén a Biztos Kezdet Gyerekházak és a pálmajori Közösségi Szolgáltatóház munkatársainak szervezésében vesznek részt nyaraláson az érintett települések nehéz körülmények között élő gyermekei, fiataljai.
Két hatvan fős, 12 és 16 év közötti gyermekből álló csoport üdült a Balaton déli partján, a víztől pár méterre épült hotelben. A gyerekek felügyeletét a projekt munkatársai biztosították.  Ők szervezték a napi programokat is.  A fürdőzést és a vízi programokat hajókirándulással, vetélkedőkkel és ügyességi versenyekkel, sportprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal színesítették számukra. A gyerekek teljesen költségmentesen vehettek részt a táborozásban: az utazást, a szállást háromszori étkezéssel, a kirándulás és a programok költségeit a projekt biztosította. A gyermekek Mike, Kőkút, Hedrehely, Bárdudvarnok, Nagybajom, Kaposfő, Szenna, Zselickisfalud településekről érkeztek.
Augusztus 26. és szeptember 1. között olyan hátrányos helyzetű családok tölthetnek el néhány napot a szikrázó napsütésben a magyar tenger partján, akiknek három évnél kisebb gyermekük is van.
A családosok szintén Balatonfenyvesen tölthetik majd nyaralásukat augusztus utolsó hetében. A projekt munkatársai Csökölyről, Kaposszerdahelyről, Kadarkútról és Pálmajorból kísérik ide a rászoruló családokat. Az érintett családok teljesen ingyen juthatnak így el a Balaton partjára. A családos csoportokat is tíz-tíz projektben dolgozó munkatárs kíséri nyaralásukra, akik már a Biztos Kezdet Gyerekházakban és a Közösségi Szolgáltatóházban megismerhették a gyerekeket és szüleiket egyaránt. Ez az üdülés a pihenés mellett kiváló lehetőséget teremt a kapcsolatok további erősítésére.
 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.