BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2013. szeptember 26., csütörtök 14:46

Megkérdőjelezhető kifizetések Zuglóban
Szabálytalan kifizetések, jogellenes teljesítés-igazolások - az előző ciklus szakértői szerződéseinek vizsgálatára hamarosan fény derül

Papcsák Ferenc utasítására a Zugló Polgármesteri Hivatalban 2013 tavaszán belső vizsgálat indult egyes, 2010 előtti szakértői szerződésekhez tartozó kifizetések jogszerűségével kapcsolatban. A vizsgálat célja az, hogy kiderítse, volt-e bármilyen valós teljesítmény az említett tanácsadói szerződések mögött. A tanácsadói szerződések vizsgálata 2013 októberében zárul le, de az előzetes információk alapján már most egyértelműnek látszik, hogy a kifizetések több esetben megkérdőjelezhetőek.

A  2010 előtti zuglói önkormányzati pártfrakciókhoz köthető tanácsadó szerződéseket többek között Ba-to Bt-vel, az Employers Consulting Ingatlanforgalmazó Kft-vel, valamint a Margaréta Könyvviteli Kft-vel kötötték. Az első két cég tisztségviselőin vagy tulajdonosain keresztül közvetlenül kapcsolható a Mesterházy Szilvia (Mesterházy Attila MSZP elnök felesége), Erényi Júlia (Tóth Csaba, zuglói MSZP elnök felesége) által tulajdonolt EMC Consulting Kft-hez.  Az MSZP frakcióvezetője akkoriban Kovács-Csincsák László volt.
 A Margaréta Kft. teljesítéseit Ferdinandy István akkori KDNP frakcióvezető igazolta jogellenesen. A Margaréta Kft. tulajdonosa egy időben a Seychelles-szigeteki Porterville Consulting Ltd. nevű offshore cég volt. A kifizetésekkel kapcsolatban több szabálytalanság gyanúja is felmerült.

Papcsák Ferenc polgármester meggyőződése, hogy ez a lezárás előtt álló vizsgálat is az egyik oka a személyét érintő támadásoknak. A vizsgálat eredményét Papcsák Ferenc az előkerült dokumentumokkal együtt nyilvánosságra hozza. Amennyiben bebizonyosodik a törvénysértés gyanúja, Papcsák Ferenc a hatóságokhoz fordul, valamint polgári peres úton is visszaköveteli az esetlegesen jogtalanul kifizetett összegeket.

Budapest, 2013. 09.26.

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata
Sajtóosztály
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.