BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. február 6., szombat 11:33

Balatonfüred Párizsban
A város újra meghírdette a Quasimodo költőversenyt, amelynek fődíjasa a UNESCO jóvoltából ezúttal Párizsban is bemutatkozhat. A tizennyolcadik éve megrendezett olasz-magyar költőtalálkozó és versíró verseny a legjobb példa a folyamatosan megújuló kulturális párbeszédre.
Mindezt Bogyay Katalin, az UNESCO nagykövete jelentette be a városban tartott sajtótájékoztatón. Kiemelte a költőtalálkozó regionális és nemzetközi szinten is elősegíi a kulturális párbeszédet. Mivel 2010 a kultúrák találkozásának éve is az ENSZ kulturális szervezete rendezésében, a balatonfüredi nemzetközi költőtalálkozónak és Salvatore Quasimodo költőversenynek ott a helye a párizsi bemutatókon – mondta a költőverseny sajtótájékoztatóján Magyarország UNESCO nagykövete.
Az önkormányzat által meghirdetett verspályázatra május 31-ig várják a kiadatlan, más pályázatokon még nem díjazott magyar nyelvű költeményeket a szervezők.
Az első díjas költemény szerzője, a városban 1961-ben fát ültető Nobel-díjas költőről elnevezett Salvatore Quasimodo Emlékdíjat és a 400 ezer Ft értékű ösztöndíjat a szeptemberi díjkiosztó gálán veheti majd át a szakmai zsűritől. A költőverseny mellett olasz-magyar irodalmi rendezvények, képzőművészeti kiállítások várják szeptember 3-án és 4-én Balatonfüreden a művészetek kedvelőit.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.