BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2013. december 9., hétfő 14:03

Európai Uniós támogatással valósul meg a XVIII. kerületi Napsugár Óvoda korszerűsítése, bővítése a fenntarthatóság jegyében
SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
Európai Uniós támogatással valósul meg a XVIII. kerületi Napsugár Óvoda korszerűsítése, bővítése.
2013. december 9.
 
Megkezdődött a Napsugár Óvoda bővítése projekt a XVIII. kerületben. A beruházás keretében Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata mintegy 210 millió forintot fordít az óvoda új telephelyének átalakítására, felújítására és felszerelésére, amelyből közel 199 millió forint az uniós forrás.
A beruházást Ughy Attila polgármester, országgyűlési képviselő, Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő és dr. Lévai István Zoltán alpolgármester indította útjára.
A felszólalók hangsúlyozták; a projekt tervezésekor a beruházó Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, az esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítésére és a fejlesztések fenntarthatóságára. Ennek eredményeként az új óvoda magas szolgáltatási színvonalát a teljes körűen akadálymentesített, energiatakarékos megoldásokat tartalmazó épület és a kiváló felszerelés biztosítja.
A hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelését is ellátó Napsugár Óvoda új telephellyel bővül, amely a jelenlegi telek szomszédságában a Kossuth Ferenc telepen, a Szélső utca 54-58. szám alatt található.
Az óvoda férőhelyeinek bővítése egy volt iskolaépület átalakításával, felújításával, három csoportszoba és egyéb kiszolgáló helyiségek létrehozásával valósul meg.  
A fejlesztések eredményeként az új, 60 férőhelyes, 3 csoportszobás óvodai rész a következő nevelési évben nyitja meg kapuit.
 
A pályázati programnak az új épület azonban csak a fizikai megvalósulása.
A fejlesztési koncepció egyúttal munkahely teremtő, valamint az itt élő kisgyermekes családok életkörülményeit javító hatással is bír. Az óvodai telephelyen 12 új munkahely létesül.
A projekt azonosító száma: KMOP 4.6.1-11-2012-0008.
A támogatás összege: 198.927.504 Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.