SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. december 16., hétfő 13:25

A város ösztöndíjakkal segíti a hallgatókat
Közel négyszáz szegedi egyetemi hallgatót támogat ösztöndíjjal a szegedi önkormányzat. Közülük százan vehették át a támogatást igazoló oklevelet csütörtökön a városháza dísztermében Kardos János irodavezetőtől. Az önkormányzat idén 30 millió forinttal segíti a szegedi egyetemisták tanulmányait.
– A város önkormányzata minden lehetséges eszközzel támogatta az elmúlt években a szegedi egyetemet és az ott tanuló hallgatókat. Ennek köszönhető az, hogy másfél évtizede a város minden évben legalább száz egyetemi, főiskolai hallgató részére biztosít ösztöndíjat. Míg a városi ösztöndíj a kimagasló teljesítményt nyújtó diákokat, addig a Bursa Hungarica ösztöndíj a szociálisan hátrányos helyzetben lévőket segíti. Az idén ezzel a támogatással 284 hallgatót tudunk támogatni – mondta a kulturális iroda vezetője.
Szeged – akárcsak az elmúlt évben – az idén is összesen 30 millió forinttal segíti az egyetemi hallgatók tanulmányait, valamint 4 és fél millió forintos támogatást nyújt a Tehetséggondozó Tanácsnak.

Badó Attila professzor, rektori megbízott köszöntőjében kiemelte, miközben az állam egyre kevesebbet áldoz a felsőoktatásra, a tanulók támogatására, addig Szeged önkormányzata szűkös lehetőségei ellenére is fenntartja korábbi támogatásainak összegét.
Ezt követően a meghívott fiatalok átvehették Kardos János irodavezetőtől és Badó Attila professzortól a város támogatásáról szóló okleveleket.
Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere a Szegedi Felsőoktatási Szövetséggel megkötött megállapodás alapján ugyanis 1999. évtől kezdve évente egy alkalommal, szeptemberben a város ösztöndíj pályázatot ír ki a jó tanulmányi eredményeket elért – minimum második évfolyamos, nappali tagozatos, 26. életévüket még be nem töltött – szegedi főiskolai és egyetemi hallgatók számára.

A 2013/2014-es tanévben is 100 kiemelkedő tanulmányi eredményt nyújtó hallgató részesül 10 hónapon át havi 10 ezer forintos ösztöndíjban. További 283-an kapnak havi 5 ezer forint önkormányzati támogatást a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében, amely szociális alapon kerül kiosztásra. Ehhez a szociális alapú önkormányzati támogatáshoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma további 5 ezer forint támogatást nyújt havonta.
Ajánlja cikkünket ismerőseinek!

3 csatolt kép 321
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.