SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. december 16., hétfő 13:28

Kárpátalja lesz a Magyarok Karácsonya díszvendége
Betlehemes játékok, táncház, hangszerbemutató és Kárpátaljáról érkezett művészek előadása várja az Ópusztaszerre kilátogatókat december 20-án, pénteken. A Magyarok Karácsonya elnevezésű rendezvényére ingyenes a belépés, csak a Feszty-körkép megtekintéséért kell fizetni.
A magyar nemzet jelképes, közös karácsonyát ünneplik meg Ópusztaszeren december 20-án: a helyszín méltó a magyarságot összefogó ünnepséghez, hiszen a honfoglalás lezárásától az első országgyűlésig számos történelmi esemény köthető ide. A Magyarok Karácsonya is ennek szellemében invitál minden érdeklődőt, akik fontosnak érzik hagyományaink ápolását – határon innen és túlról egyaránt.
A rendezvény évről-évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését, idén a Kárpátalját képviselő művészek, illetve civil szervezetek mutatkoznak be az emlékparkban. A 11 órakor kezdődő ünnepségen előadással mutatkozik be a Kárpátaljáról érkezett Mezővári gyermekkórus, a Borzsa-Vári Népi Zenekar és a Salánki Betlehemesek. Az emlékparkba kilátogatók igehirdetést hallhatnak a szintén Kárpátaljáról érkező Gulácsy Lajos református püspöktől.
A rotundában egész nap kézműves foglalkozásokkal, hangszerbemutatóval, háttérzenével, táncházzal és mozgásos gyerekjátszóval várják az érdeklődőket, valamint karácsonyi koncertet ad a Rozsdamaró Zenekar.

1 csatolt kép 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.