SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. december 16., hétfő 13:40

Jótékonysági koncerttel ünnepel a Ghymes együttes - videó
Karácsonyi jótékonysági koncertet ad a Ghymes együttes a Karolina Kórussal közösen december 20-án este 6 órakor az Alsóvárosi Ferences Templomban. A koncert teljes bevételét a szegények, az elesettek javára fordítják.
A 30 éves Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, amelynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. A műsor a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül.
A Ghymes együttes ebbe a műsorába egyrészt a régi repertoárjából már ismert darabokat sző bele, másrészt olyan dalok, zenék is születtek erre az alkalomra, melyek a 2007-ben megjelent, mára már platinalemez fokozatot elért, Mendika című karácsonyi Ghymes albumon hallhatók. A karácsony, mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, bemutatásra. Ezért minden képen hiánypótló szerepe is van. Sok gyerek és felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nem csak – „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban”, hanem valami egészen más.

1 csatolt kép 3
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.