BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2014. február 6., csütörtök 12:49

Beszélgetés a Gesztelyi Polgári Körrel
A Gesztelyi Polgári Kör vendégeként kötetlen beszélgetésen vett részt szerda este dr. Mengyi Roland, a térség országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés elnöke.
 
A helyszínen Hompoth Imre, a Polgári Kör elnöke köszöntötte dr. Mengyi Rolandot, aki miután megköszönte a meghívást, a megyei önkormányzat feladatkörébe tartozó fejlesztéspolitikát ismertette.
Emlékeztetett az elmúlt három évben történt helyi fejlesztésekre: a Gondozó Központ rekonstrukciójára, az Újcsanálos felöli  vízellátó rendszer kiépítésére. Gesztely Önkormányzata sikeresen pályázott az orvosi rendelő felújítására is. Az önkormányzat összesen 500 milliót kapott fejlesztésre, emellett 130 millió forint adósságot vállalt át a kormány, a rezsicsökkentésnek köszönhetően a településen élők zsebében egy év alatt összesen 60 millió forint marad, nőtt a rendőrség létszáma, és 14-ről 9%-ra csökkent a munkanélküliek száma.
 
Dr. Mengyi Roland felhívta a figyelmet a választással kapcsolatos változásokra. Egészen  más a helyzet, mint négy éve volt, egyrészt, mert a 6-os számú választókerület lakosságszáma a legnagyobb a megyében, amelybe tartoznak abaúji, borsodi és zempléni települések is. Másrészt az is újdonság, hogy a korábbival ellentétben egyfordulós lesz a választás.
A baloldalt egyetlen dolog kovácsolja össze, Orbán Viktor démonizálása, ősellenségként való beállítása. Nincs programjuk, nincs céljuk, egy eszközük van, a negatív kampány, amivel a félelemkeltés a céljuk.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.