BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2014. február 27., csütörtök 13:39

Szabadidő, szeretem! ingyenes sportrendezvény sorozat -közlemény
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával az Óbudai Sport Nonprofit Kft. szervezésében az elmúlt két évben ingyenesen megrendezett rendezvénysorozatokon összesen 13 000 fő sportolt, mozgott együtt a III. kerületben, ezzel hívva fel a figyelmet az aktív életmód jelentőségére.
 
Ezek után nem kérdés, hogy 2014-ben is folytatódik az óbudai mozgás hadjárat ,,Szabadidő, szeretem!” jelmondattal. Az év folyamán öt különböző helyszínen rendezzük meg eseményeinket, ahol mindenki megtalálhatja a számára kedves sportágat. A programsorozat fővédnöke Sinkó Andrea, olimpiai 6. helyezett ritmikus gimnasztikázó, MOB tag.
 
A sajtótájékoztatóra olyan tiszteletnek örvendő vendégek fogadták el a meghívást, mint, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Bús Balázs polgármester, Menczer Erzsébet országgyűlési képviselő, Gyulay Zsolt MOB elnökségi tag, Tóth Tamás kétszeres paralimpikon úszó és Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezető. A sajtótájékoztató műsorvezetője Szántó Dávid.
 
Az eseménysorozat programjai és időpontjai:
 
Nőnapi Fitness Nap - 2014. március 8. - Kerék Általános Iskola és Gimnázium
Óbudai Futófesztivál - 2014. április 26. - Pünkösdfürdő utca és a Kossuth Lajos üdülőpart találkozásánál fekvő terület – Duna-part
Tour de Óbuda - 2014. május 17. – Fő tér – Békásmegyer - Szentendre
Nyugdíjas Vizes Sportnap - 2014. június 21. - Laborc utcai strand
Óbudai Teljesítménytúra - 2014. szeptember 27. – Csúcshegy
 
A Szabadidő, szeretem! rendezvénysorozat állomásai:
 
Nőnapi Fitness Nap: A rendezvénysorozat első állomására 2014. március 8-án a Kerék Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnokában kerül sor. Rendezvényünkön olyan programokat sorakoztatunk fel, ahol minden korosztály megtalálhatja érdeklődésének, és edzettségének megfelelő mozgásfajtát. A fitness órák 10.00 órától kezdődően óránként követik egymást, közte – színesítve műsorunkat – a 10 perces szünetekben tombolasorsolást tartunk, ahol 15 sportcsomag is gazdára talál.
 
Óbudai Futófesztivál: 2014-ben új helyszínre, a Duna-partra hívjuk versenyezni a futni vágyókat. Mind a profik, mind pedig a szabadidősport-kedvelők megtalálhatják a nekik megfelelő távot. A lelkes sportbarátok idén is három távon mérhetik össze tudásukat: 3,5 km, 7 km, valamint félmaratoni távon. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az Óbudai Futófesztivál a legnépszerűbb sporteseményünk, a résztvevők létszáma 2014-ben várhatóan meghaladja a 2000 főt.
 
Tour de Óbuda kerékpáros nap: A legismertebb Tour de France kerékpáros verseny nevének mintájára Óbuda is megrendezi a már hagyományosnak számító szabadidős biciklisnapot. Ezzel egyre többeket szeretnének motiválni arra, hogy kerékpárral járjanak a városban. A készlet erejéig a szervezők az Óbudai Kerékpárkölcsönzőből kerékpárokat is biztosítanak a kilátogatóknak, 2014. május 17-én az óbudai Fő téren.
 
Nyugdíjas Vizes Sportnap:  A vízi rendezvényen az idősek kerülnek előtérbe. Jógával, gerinctornával, Tai Chi-vel és egyéb szórakoztató, interaktív foglalkozásokkal várják a szép korúakat a Laborc utcai strandon, 2014. június 21-én, szombaton.
 
Óbudai Teljesítménytúra: A Szabadidő, szeretem! programsorozat utolsó állomásával, 2014. szeptember 27-én a budai hegyekbe hívjuk a természetbarátokat, és mindazokat, akik szeretik a szép tájat és a friss levegőt. 19 km-es táv várja a túrázni vágyókat, akinek ez soknak tűnik, vagy családdal érkezik, választhatja a 10 km-es rövid távú útvonalat is.
 
Azok, akik a Szabadidő, szeretem! ingyenes 5 állomásából legalább 2 eseményen részt vesznek, a záró sorsolás alkalmával megnyerhetik fődíjunkat, egy 2 fő részére szóló wellness hétvégét. A második helyezett egy 2 főre szóló 3 napos balatoni üdülésben részesül, a harmadik helyezett pedig egy 2 fő részére szóló uszoda és fitness terem belépő csomaggal gazdagodik. Érdemes minél több programra kilátogatni, hiszen az egyes eseményeken értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra a résztvevők között.
 
Az állomásokon nemcsak a sporté lesz a főszerep, az odalátogatók ingyenes egészségügyi vizsgálatokon is részt vehetnek majd a Szent Margit Rendelőintézet jóvoltából. Az Óbudai Futófesztiválon lesz többek között vérnyomás- és pulzusmérés, InBody testösszetétel mérés és táplálkozási tanácsadás, amivel szeretnék felhívni az emberek figyelmét a prevencióra és a szűrővizsgálatok fontosságára.
 
A sportprogramok alatt kiemelt figyelem övezi a jótékonyságot, ezért minden állomáson lehetőséget kínálunk a résztvevőknek a „Flóra” Értelmi Fogyatékosokért és Autistákért Alapítvány javára történő adományozásra. Az alapítvány specifikus és intenzív terápia révén lehetővé teszi az autizmussal élő és halmozottan sérült személyeknek a társadalomba való integrálódást és aktív részvételt az egész napos munkában.
 
A „Szabadidő, szeretem!” eseménysorozatról további információk az obudasport.hu  oldalon találhatóak.


1 csatolt kép Nőnapi Fittness Nap
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.