BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2014. március 24., hétfő 15:20

Újabb fejlesztés a XVIII. kerületben
A XVIII. kerület Erzsébet- és Béla-telep városrészében 2015 szeptemberétől vadonatúj bölcsőde várja a kisgyermekeket, amely alapkövét március 21-én helyezte el a kerület vezetősége. A közel 200 millió forintos beruházás az Új Széchenyi Terv KMOP "Bölcsőde a peremkerületben" című támogatási rendszerében az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata a lakossági igényeket felmérve, valamint a pályázati lehetőségeket figyelembe véve és kiaknázva valósítja meg fejlesztéseit. Az „Iciri-Piciri Bölcsőde 40 kisgyermeknek biztosít elhelyezést és 15 főnek munkalehetőséget 2015 szeptemberétől. Erzsébet- és Béla-telep városrészében 5300lakos él. A városrész korstruktúrája alapján megállapítható, hogy az utóbbi években sok fiatal költözött a településrészre.

Budapest Főváros XVIII. kerületében az Egyesített Bölcsődék 9 tagintézménnyel működik, férőhelyeinek száma 660 + 20 fő a Bababirodalom Szolgáltató Részleggel. Jelenleg a bölcsődei intézményhálózatban 138 fő szakszemélyzet, 15 fő gazdasági,-ügyviteli alkalmazott és 92 fő technikai személyzet látja el a munkát.

Az Attila utcai telken a Kerekerdő Óvoda szomszédságában felépülő bölcsőde alapkövét Ughy Attila polgármester, Kucsák László, Lévai István Zoltán és Csomó Tamás alpolgármesterek, Dömötör István a kerületrész fideszes önkormányzati képviselője a tervezővel és a kivitelező cég képviselőjével közösen helyezték el.

Az programon, Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő beszédében kiemelte: "Örömömre szolgál, hogy a kerületben folyó fejlesztések újabb mérföldkövéhez értünk. Bár hosszú folyamat előzte meg az Iciri-piciri bölcsőde megépítését és már sokan le is mondtak erről a beruházásról, de mi hittük, hogy kitartással és kellő odafigyeléssel, a legmegfelelőbb konstrukció kiválasztásával sok kerületi család életét tehetjük könnyebbé azzal, hogy megfelelő körülményeket biztosítunk gyermekeiknek. Az, hogy egy bölcsőde alapkövét tehetjük le, azt is jelzi, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimrén szívesen vállalnak gyermeket a fiatalok, gyarapszik a kerületünk, mely erősíti a jövőbe vetett hitünket. Ez egyfajta visszaigazolása az elvégzett munkának, valamint a közösségünk szempontjából is fontos, előremutató folyamat."


3 csatolt kép alpkőképalapkő
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.