BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2010. február 17., szerda 12:12

Megújult homlokzatok a Bartók Béla úton
Közel 60 millió forintos önkormányzati támogatással elkészült a Gárdonyi szobor környékén lévő 6 társasház homlokzata. A felújított homlokzatot kapott házak a Kulturális Városközpont (KVK) projekt megvalósulásának első ütemét képviselik. Az Önkormányzat az általa beadott ÚMFT KMOP 5.2.2. pályázat keretében szándékozza folytatni ezt a kezdeményezést, valamint a terület teljes megújítását, melyet hétfői rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés is támogatott. A tervezett fejlesztésekről és változásokról Molnár Gyula polgármester tartott fórumot a Kulturális Városközpont projektben érintett társasházak képviselői számára.

A homlokzat felújítási munkák 2009. év augusztus-szeptember hónapban kezdődtek és az érintett társasházak decemberben már új színbe is öltöztek. Újbuda Önkormányzata közel 60 millió forinttal támogatta a felújítást.
Az érintett épületek:
•          Bartók Béla út 29.        
•          Bartók Béla út 30.        
•          Bartók Béla út 31.        
•          Bartók Béla út 32.        
•          Bartók Béla út 34.        
•          Bartók Béla út 39.      
A kulturális városközpont projekthez illő egységes arculat kialakítása érdekében az önkormányzat nagy szakmai elismertégnek örvendő tervezőkkel (pl.: dr. Nemcsics Antal egyetemi tanár, festőművész, színes környezettervező) színdinamika tervet készíttetett, mely a homlokzatok színét írta elő.  A kivitelezést végző vállalkozók kiválasztásában a társasházak viszont maguk dönthettek.
A Fővárosi Közgyűlés – a Gárdonyi szobor környéki területrész tulajdonosaként – hétfői rendkívüli ülésén támogatta az újbudai kulturális városközpont kialakítását, mivel hozzájárult az ÚMFT KMOP 5.2.2.  pályázat benyújtásához.

További információ:
Újbuda Önkormányzata Sajtóiroda
Zarnóczay Szilvia, sajtófőnök – 06 30-257-9061

 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.