BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2014. április 5., szombat 16:57

Nem építési terület a Madách Imre út - munkagépek elhelyezésére szolgál az elkerített útszakasz
Erzsébetváros önkormányzatának nem volt tudomása arról, hogy az egyik párt a VII. kerületi Madách Imre úton tartaná eredményváró rendezvényét, hiszen a BRFK felé van ilyen esetben bejelentési kötelezettsége a rendezvényt tartó szervezetnek. Amennyiben megkereste volna a párt a VII. kerületi önkormányzatot, lehetőség lett volna egyezetni az ügyben.

 
Az Együtt- PM állításaival ellentétben a Madách Imre utat, és környékét érintő felújítások nem most kezdődtek. A Madách tér és a kapcsolódó közterületek felújítása 2013. szeptemberében megkezdődött a Rumbach Sebestyén utca felújításával. Ezzel párhuzamosan a Fővárosi Vízművek Zrt. a Madách Imre út, az Asbóth utca és a Madách tér ivóvíz vezetékeinek rekonstrukcióját végezte. 2014. március 25. napjával pedig megkezdődött a Madách tér felújítása. A munkavégzés jelenlegi fázisában a tér meglévő burkolatának teljes elbontása miatt a munkagépek, szállítójárművek elhelyezése érdekében kérte a kivitelező a Madách Imre út részleges közterület használati engedélyének kiadását.

 
A VII. kerületi Önkormányzat a Madách Imre útra vonatkozóan semmilyen építési engedélyt nem adott ki, ilyen megkeresés nem volt.  A közterületek ideiglenes lezárására kizárólag a munkavégzéssel összefüggésben került sor.

 

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.