MEZŐTÚR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. április 9., szerda 16:41

Egészségház és Mentőállomás épül Mezőtúron
Mezőtúr Város Önkormányzata az “Egészségház és mentőállomás kialakítása Mezőtúron” tárgyú, az ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0030 azonosító számú pályázaton 130 millió forint támogatást nyert el. A projekt összértéke 203 millió forint. A saját erő mértéke 73 millió forint, melyet a város hitelből próbál meg finanszírozni.
2014. március 31-én a Mezőtúri Városi Kórház udvarán került sor az ünnepélyes alapkőletételre. A megjelenteket köszöntötte Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere, Boldog István országgyűlési képviselő, Kovács Sándor a Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Pápai György az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) regionális orvos-igazgatója.
Az ünnepélyes eseményen elhangzott, hogy a projekt által az egészségügyi alapellátás infrastrukturális háttere jelentősen javulni fog a városban. A beruházás során a volt véradó állomás kerül felújításra, ahol két felnőtt házi orvos és két gyermekorvos kerül elhelyezésre. Rajtuk kívül még az iskolaorvos és a védőnői szolgálat is helyet kap az Egészségház épületében. A már meglévő épület mellé egy új mentőállomás megépítésére kerül sor, így a mentősök is egy új, korszerű, a mai kor követelményeinek teljes mértékben megfelelő, munkájukhoz méltó állomáshelyen tudják majd végezni feladatukat.
Dr. Pápai György beszédében hangsúlyozta, hogy Mezőtúr a Mentőszolgálat számára stratégiai jelentőségű, ezért a beruházást lehetőség szerint bútorok beszerzésével, eset kocsival, valamint a személyi állomány biztosításával is támogatni kívánják.
Az Egészségház és Mentőállomás várhatóan az ősz folyamán kerül átadásra.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.