HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. április 16., szerda 14:15

Bűnmegelőzési tanácsadás időseknek
Hajdúnánás Város Önkormányzata és a Hajdúnánási Rendőrkapitányság 2014. április 11-én délután tartott képzést a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ TIT termében a nyugdíjas klubok vezetőinek és tagjainak. Az előadás célja, hogy megelőzzék az időskorúak áldozattá válását.
 
A bűnmegelőzési tanácsadást Dr. Vincze István, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság kapitányságvezetője nyitotta meg, aki az érdeklődők köszöntése mellett elmondta, hogy továbbra is az időskorúak számítanak a legveszélyeztetettebb korosztálynak a vagyon elleni bűncselekményeket tekintve. Ezért is tartották fontosnak, hogy egy rövid előadás keretében bemutathassák az időskorúaknak azokat a tipikus bűncselekményeket, melyek a leggyakrabban fordulnak elő városunkban. A megjelentek tájékoztatást kaptak arról, hogyan kerülhetik el azt, hogy áldozattá váljanak, illetve, ha már megtörtént a baj, hová forduljanak.
 
A Hajdúnánás Városi Önkormányzat nemcsak most, de a korábbi években is mindig szem előtt tartotta, hogy városunk közbiztonsága javuljon, vagy a meglévő helyzet ne romoljon – kezdte beszédét Kovács Zsolt, önkormányzati képviselő, a Bűnmegelőzési Tanács alelnöke. Tájékoztatójában kiemelte, hogy településünkön egy egészség nevelés - egészség fejlesztési program fog elindulni a közel jövőben, melynek célja, hogy elősegítse a fiatalok életminőségének javítását különböző csoportos tevékenységek, drog prevenciós előadások segítségével.
 
Képviselő úr szavait követően Halmi Zoltán, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési főelőadója adott általános bűnmegelőzési tanácsokat, aki felhívta a figyelmet arra, hogy leggyakrabban a hiszékenységük és jóindulatuk miatt válnak áldozattá a szép korúak. Nem szabad, hogy bedőljenek egy kedves mosolynak, vagy egy illedelmes köszönésnek. Hozzátette, hogy ne nyissanak ajtót idegeneknek, mert attól a pillanattól kezdve megnő az esély arra, hogy baj érje őket.
 
A bűnmegelőzési tanácsokat követően Seres András, a Közlekedésrendészeti Alosztály vezetője tartott előadást közlekedés biztonsággal kapcsolatban.
 
A tájékoztató végén sor került a helyi önkormányzat által finanszírozott első és hátsó kerékpárlámpák, illetve biztonsági riasztóval ellátott ajtó kitámasztó ékek kiosztására.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.