ESZTERGOM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. április 28., hétfő 11:37

Iparűzési adó célzott felhasználásáról szóló javaslat és gazdasági fórum
Iparűzési adó célzott felhasználásáról szóló javaslat és gazdasági fórum

A menedzsment típusú hivatali szemlélet jegyében munkatársaimmal azon is fáradozunk, hogy megalapozzuk a hatékony kommunikációt a Polgármesteri Hivatal és a városban működő vállalkozások között.

A város működésének finanszírozása részben a vállalkozók által befizetett iparűzési adón alapszik, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a folyamatos párbeszédet a felek között.
A fentieket figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy több más településhez hasonlóan a helyi vállalkozóknak legyen joga ahhoz, hogy a befizetett helyi iparűzési adója meghatározott részének felhasználásáról az adóévet követő évben, rögzített mértékig és a megjelölt célra nyilatkozatban rendelkezzék. Az eljárás szabályairól, a rendelkezés tárgyát képező adórész mértékéről és a befizetett adó célirányos felhasználásáról előterjesztés készül, a Képviselő-testület várhatóan május közepén dönt erről. A rendszer megalkotásához az Önkormányzat szeretné stratégiai partnereit bevonni az előkészítésbe.
Esztergom gazdasági helyzetéről és jövőbeli terveiről 2014. május 8-án 10 órakor gazdasági fórumot tartunk a Városházán, melyre ezúton hívjuk meg önöket is. Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Esztergom, 2014. április 23.
Tétényi Éva
polgármester
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.