BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2014. április 29., kedd 16:06

Óbuda Napja, immáron nyolcadszor
Május 4-én, idén nyolcadik alkalommal ünnepeljük Óbuda Napját. Kerületünk életének legérdekesebb eseménysorozata már május 3-án, szombaton este kezdetét veszi.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával rengeteg ingyenes program várja a látogatókat. A rendezvény fő színtere a Fő tér és környéke, a Szentlélek tér, a Zichy-kastély udvara, a Kubuci kert, valamint a Hajógyár utca. Ezen kívül családi programokkal, színpadi előadásokkal, kézműves kirakodóvásárral, civil udvarral, közbiztonsági bemutatóval és sportrendezvényekkel várjuk az érdeklődőket Csillaghegyen, Békásmegyeren, Kaszásdűlőn, Pünkösdfürdőn, a Római parton, a Máltai játszótereken és a Gázgyári lakótelepen is.
Idén új helyszínként az Óbudai Kulturális Központ új háza, a 3K (Kaszásdűlői Kulturális Központ), a Sylvanus utcai Máltai játszótér, és a Krúdy-negyedben az Óbudai Társaskör, valamint az Óbudai Népzenei Iskola is részesei a rendezvénysorozatnak. Mindehhez csatlakozik a kerület több pontja is, mivel ez a nap a kerületről, a kultúráról, sportról, egészségről, s természetesen az együvé tartozásról szól. Az Óbudai Kulturális Központ által szervezett programokon túl, az Óbudai Piknik keretében a kerület civil szervezetei és lakosai is találkoznak egymással, jobban megismerik egymást, hogy ez által is erősítsék összetartó, lokálpatrióta közösségüket.
A kerület múzeumainak többsége 4-én ingyenesen látogatható, így többek között az Óbudai Múzeum és Goldberger Textilipari Gyűjtemény is, a helyi vendéglők zöme pedig kedvezményekkel kedveskedik Óbuda Napján a látogatóknak.
A kerület ünnepe már május 3-án kezdetét veszi, mivel 20.00 órától a Szentlélek téren Péterfy Bori & Love Band, ezt követően pedig a Zichy udvarban a Pluto zenekar lép fel. A koncert után DJ szórakoztatja majd a fiatalokat a Kobuci kertben.
4-én, a Szentlélek téren délelőtt Halász Judit várja a legkisebbeket, majd a Langaléta garabonciások szórakoztatják a nagyérdeműt. Déltől Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármester itt adja át a kitüntetetteknek az Óbuda Díszpolgára címet, a Pro Óbuda Díjat, az Óbuda Kultúrájáért Díjat, valamint az Óbuda Sportolója Díjat. A Fő téren kézműves műhely és utcaszínházi előadás várja a látogatókat. A díjátadót követően a Kincső együttes, a Grup’N Swing, az Irie Maffia, és a PASO lépnek színpadra. A Kobuci kertben az Ivan & the Parazol, az Anna & the Barbies és a Magashegyi Undergrund zenél. A Hajógyár utcában Óbuda testvérvárosa, Csíkszereda elevenedik meg szabadtéri fotókiállításon.
Békásmegyeren Közbiztonsági Nap, Csillaghegyen pedig többek között a Kaláka, Marót Viki és a Nova Kultur Zenekar, valamint a Balkán Fanatik szórakoztatja a látogatókat. Természetesen idén is lesz kóstoló Csillaghegy tortájából.
Kaszásdűlőn kutyabemutató és táncbemutató mellett a Kolompos együttes, a Bem Néptáncegyüttes a Garamy Funk Staff, valamint a Fabula Sátorbábszínház várja az érdeklődőket. A kézműves foglalkozások mellett sor kerül az Argentin Tangó Táncszínház előadására is.
Az idén 100 éves Gázgyári lakótelepen az Alma együttes, Kovács Kati, Weszely Ernő, és a Ladánybene27 lépnek fel. A Sylvanus utcai Máltai játszótéren 11.00 órától Gryllus Vilmos várja a gyerekeket, 16.00 órától pedig a Nefelejcs Bábszínház műsora látható. Pünkösdfürdőn többek között a Budapest Ragtime Band, és Takáts Tamás várja a látogatókat.
Az Óbudai Piknik keretében, melynek elsődleges célja a helyi közösségek egységének erősítése, immár hagyományosan Aquincum- Mocsáros, Békásmegyer- Ófalu, Csillaghegy, Csúcshegy, Péterhegy és a Pünkösdfürdő is számtalan ingyenes programmal várja a kerület apraját, nagyját.3 csatolt kép piknikpünkösdfürdőprogramok
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.