HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. május 7., szerda 14:17

Alkohol prevenciós előadást tartottak a Bocskai Filmszínházban
Az alkoholizmus kialakulásáról, annak hatásairól, következményeiről tartott interaktív előadást április 28-án hétfőn a Bocskai Filmszínházban Drahos Ferenc, a Szenvedélybetegekért Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke.
 
A Hajdúnánás Városi Önkormányzat Bűnmegelőzési Tanácsa keretében működő Drogprevenciós Munkacsoport a Baptista Tevékeny Szeretet Misszióval és az Okkal – Más - Okkal Ifjúsági Egyesülettel együttműködve prevenciós programsorozatot indított el. Az érdeklődőket Abdulla Ilona, a hajdúnánási Szenvedélybetegek Nappali Intézményének intézményvezetője köszöntötte, aki bemutatta a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió tevékenységét, célkitűzéseit.
A programsorozat első rendezvényén a Szenvedélybetegekért Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke, az Országos Szövetség alelnöke, osztotta meg ismereteit, tapasztalatait az alkoholizmus kialakulásáról. Drahos Ferenc, aki maga is gyógyult szenvedélybeteg ma már sorstársain segít több évtizede. „35 éves koromig ittam. A múltamat szégyellem, bár nem titkolom. Segíteni próbálok azon embertársaimon, akik változtatni szeretnének az életükön.” – mondta.
Drahos Ferenc az előadása során kifejtette, hogy rengeteg segély és fizetés végzi a kocsmákban, a játékgépekben, ami ellen küzdeni kell, hiszen számtalan család sínyli meg mindezek következményeit.
Elnök úr hangsúlyozta: nem szabad szégyellni, ha valaki klubba jár, gyógykezelteti magát. Sokkal nagyobb gondot és problémát okoz az, ha valaki a szenvedélybetegsége miatt nem tudja letenni a poharat, ezáltal nem képes gondoskodni sem önmagáról, sem pedig családjáról, szeretteiről.
 
Az előadást követően lehetőség nyílt a résztevőknek, hogy feltegyék személyes kérdéseiket, véleményeiket a szenvedélybetegségek elleni küzdelemről, a szenvedélybetegek gyógyításáról, utógondozásáról valamint megelőzéséről.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.