BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. február 19., péntek 11:12

2010 és 2013 között biztosan folytatódik Békéscsabán a kisvállalkozások támogatása
A tegnapi közgyűlés elfogadta az önkormányzat 2010-2013 évre vonatkozó vállalkozásfejlesztési támogatási programját, amely által a következő évekre is folyamatos támogatási lehetőség keletkezik a Békéscsabán tevékenykedő mikro-és kisvállalkozások részére.


2010-ben ismét, előreláthatóan két fordulóban ír ki pályázatot a város március-áprilisban, illetve szeptember-októberben. Két terület támogatható a program keretében. Az egyik a munkahelyteremtés, ahol +1 fő munkaerő felvétele esetén a vállalkozás az új – békéscsabai lakhelyű - alkalmazott bérének járulékait (max. 600 ezer Ft) 12 hónapon keresztül megkaphatja az önkormányzattól, továbbfoglalkoztatási kötelezettség nélkül. A másik pályázati kör a vállalkozások beruházásait/eszközbeszerzéseit finanszírozza maximum 1 millió Ft mértékben, de legfeljebb a nettó bekerülési érték 50%-áig. A vállalkozásfejlesztési célelőirányzat megteremtésével a város eddig mintegy 100 helyi vállalkozás fejlesztéséhez járult hozzá.


2008-ban 10 millió Ft, 2009-ben 50 millió Ft, 2010-ben pedig 45 millió Ft áll rendelkezésre a város pénzeszközeiből.
Békéscsaba önkormányzata törekszik a gazdasági kiszámíthatóságra, ezzel is elősegítve a kisvállalkozások stabil ténykedését, működésük biztonságos fenntartását.


Békéscsaba, 2010. február 19.


                                                                                                    Tisztelettel:


                                                                                                Vantara Gyula
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.