PÁCIN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2014. június 15., vasárnap 20:57

Nemzetközi kerékpár versenyt rendezett Pácin
A tavalyi 67 helyett ebben az évben 104-en neveztek be a II. Mágocsy Kupára, három országból 19 hölgy és 85 férfi, akik 34 településről érkeztek. Egy fő indult németországból és 12-en Szlovákiából, – két első és egy harmadik helyet vittek el. 
A pácini indulók száma is megháromszorozódott.  A követendő példák: Iván Gábor, Alexa Györgyi és Góré Bence.
A legfiatalabb 9 éves volt (75 km-en indult és 50 km-t le is kerekezett), a fiatalok között pedig a korelnök Dr. Szigeti László (72) Sátoraljaújhelyből, aki teljesítette is a 75 km-t! 33 km-en ért célba Kárl Kühnlé Németországból, aki Nyíregyházáról kerekezett fel a versenyre és utána vissza!!! Szóval akik kifogásokat keresnek, ne tegyék, kövessék őket!
Az időjárás kegyes volt hozzánk, nem esett és nem fújt erős szél. A tavalyiakból okulva ebben az évben a túrán meglátogatott létesítményeknél nem pecséttel, hanem (selfi) fotóval igazolták a versenyzők, hogy ott jártak.
Mind a magyar, mind a szlovák rendőrség segített abban, hogy baleset nélkül fejezzük be a versenyt. Felvezették és zárták a versenyt, Sátoraljaújhelyben pedig a lámpás kereszteződésekben biztosították az áthaladásunkat. A nagy melegben három versenyző bringája kapott durrdefektet, őket “hazahoztuk”. Köszönet mindenkinek, aki részt vett a szervezésben, lebonyolításban, megfőzte a finom babgulyást, regisztrált, rögzítette az eredményeket és megtette mindazt, amitől a versenyzők jól érezhették magukat. Már készülnek a jövő évi tervek, jelentkeztek szponzorok is. Cél, hogy elérjük a 150-es induló létszámot.
A 75 km-en versenyzőket a határnál frissítettük, a beérkezőket hideg ásványvízzel és foró szeretettel készült babgulyással vártuk. 14 óra után pár perccel megtörtént az eredményhirdetés is. Az alábbi eredmények születtek:

1 csatolt dokumentum Eredmény lista
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.