BUDAPEST FŐVÁROS VIII. kerület - Józsefváros Önkormányzata
2014. július 25., péntek 09:25

Megéri Józsefvárosban lakást vásárolni
Józsefváros az új otthonra vágyók egyik kedvence lett a fővárosban. Tavaly itt épült a legtöbb új lakás, idén pedig felzárkózott a legtöbb új építésű társasházat értékesítő kerületek közé, ami nem véletlen, hiszen Józsefváros Budapest legdinamikusabban fejlődő kerülete.
A kerület az elmúlt években több mint 50 milliárd forintból épült újjá, megújultak a közintézmények és a közterek, jelentősen javult a közbiztonság, megkezdődött a társasházak felújítása. Józsefváros szebb, tisztább, és biztonságosabb lett, nyüzsgő, modern és élhető városrésszé fejlődött. Nemcsak emiatt vonzó azonban a kerület az új otthont keresők körében, az árakat tekintve is megéri Józsefvárosba költözni. A környező kerületek közül itt vannak a leginkább vevőcsalogató ingatlanárak, a nagykörúton belüli városrészek közül pedig a Palotanegyedben a legolcsóbb. A kedvező árak pedig most igazán jól jönnek, hiszen a héten hirdették ki a felvételi ponthatárokat, így jó hír a főváros egyetemvárosának számító Józsefvárosban tanuló több mint 30 ezer diák számára is, hogy az egyetemek közelében olcsón lehet jó minőségű, tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető lakásokat vásárolni.
Az itt vásárolt lakás nemcsak otthont jelenthet, hanem kiváló befektetés is. A szakértők szerint ugyanis az elkövetkezendő években jelentős áremelkedésre lehet számítani. Az egyetemek közelsége és az évről évre egyre több kerületbe érkező turista miatt pedig érdemes hosszú távon gondolkodni és akár bérbe adni a lakást.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.