BUDAPEST FŐVÁROS IV. kerület - Újpest Önkormányzata
2014. július 25., péntek 15:14

Plusz kétszáztizenöt férőhely
Jól haladó, ütemes munkálatokat követően az augusztusi tereprendezés után tíz új csoportszobával, kétszáztizenöt új férőhellyel várja a kicsiket szeptember elejétől a Bőrfestő Óvoda.

Újpest Önkormányzata a Bőrfestő Óvoda (Budapest, IV. Bőrfestő u. 1–3.) fejlesztésére az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett, a Nevelési intézmények fejlesztése című pályázaton 200 millió Ft támogatásban részesült. A pályázat kiemelt célja az óvodai feladatellátási helyek férőhelyszám-bővítése és infrastruktúra-fejlesztésének támogatása a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében. (A pályázat címe: A Bőrfestő Óvoda fejlesztése, kódja: KMOP-4.6.1-11-2012-0051) Az önkormányzat kétszázmillió forint uniós forrás elnyerése után látott neki a Káposztásmegyer I. és II. határán telt házzal működő intézmény bővítésének még tavaly októberben. Ez egyben korszerűsítést, nyílászárócserét, energetikai korszerűsítést is magában foglalt, amelynek a homlokzat utólagos teljes szigetelése, a padlásfödém és a tető hőszigetelése is részei.  
A csoportszobák egyébként különböző méretűek, a nagyobb helyiségek egybenyithatók, emellett az épületet teljesen akadálymentesítették. A bővítéshez hozzátartozik az is, hogy a hallássérült gyerekek számára külön foglalkoztatót alakítottak ki. Augusztus közepére a tereprendezés is elkészül – az udvarra új játékokat telepítenek –, szeptembertől pedig már kétszáztizenöttel több gyermeket fogadhat az intézmény.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.