KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. augusztus 24., vasárnap 11:39

Fémes csillogás és egy fantasztikus női hang
A II. Kolorfesztivál szervezői nem hagyták, hogy az esőé legyen a főszerep augusztus 23-án, a fesztivál 16. napján.
 
Az eredetileg a Csónakázó-tóhoz meghirdetett szombati programokat a Kazincbarcikai Sportközpont rendezvénysátrában tartották meg.  
Este nyolctól itt került sor a 2014-es ökodizájn-pályázat profi divatbemutatóval egybekötött eredményhirdetésére. A fémek újragondolásából született tervpályázaton Iványi Melinda lett az első helyezett, akinek a győztes ruháját Völgyesi Gabi, a Unique énekesnője mutatta be.
A remek formában lévő kisgyermekes anyuka nemcsak a kifutón csillogott, hanem az együttesével is látványos koncertet adott.    
A szombat estét az Artisjus-díjas vajdasági énekesnő, Rúzsa Magdi tette teljessé, akinek a fantasztikusan technikás, ugyanakkor érzelemgazdag előadásmódja volt a jutalma a rossz idő ellenére is kitartó közönségnek.
A II. Kolorfesztivál 16. napján a fenti eseményeken kívül fontos momentuma volt, hogy a Kazincbarcikai Sportközpontban elkezdődött a Hello Wood Demo Wood junior tábora, ahol 14-19 éves diákoknak tartanak építészeti, formatervezési, animációs, fotós és textil témákban workshopokat.
A foglalkozásokat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói, diplomásai és ismert dizájnerek vezetik.
Az augusztus 28-áig tartó tábor életébe augusztus 26-án, kedden egy nyílt nap keretében 14.00 és 18.00 óra között szabadon be lehet tekinteni.

Vasárnapi krónika

Az egész éjszakai és reggeli esőzés miatt az Alma együttes koncertje délelőtt a KSK munkacsarnokában volt, ahová éjszaka közel hat órás munkával építették át a színpadot és a technikát, mivel szüntelenül esett az eső.
Az előadásra rengetegen voltak kíváncsiak, így mindenki be sem fért a koncertre, sokan csak váltásban tudtak belehallgatni a népszerű csapat zenéjébe.
A kedvezőtlen időjárás miatti kellemetlenségekért – a kényszerű benti rendezésért és a melegért - a szervezők elnézését kérik azoknak, akik nem tudták folyamatosan élvezni a koncertet.
Amennyiben a nap további részében már nem lesz eső, úgy a délutáni műsort megpróbálják átszervezni a sátorba, amiben a nagy mennyiségű csapadék miatt a délelőtti időszakban szintén állt a talajvíz.
A szervezők mindent megtesznek azért, hogy kényelmesebb és kellemesebb környezetben teljen a délután.
Ekkor fél kettőtől kézműves játszóház és zöld tanösvény, fél öttől zenés mesejáték, ezekkel párhuzamosan pedig modellbemutató várja az érdeklődőket.
 

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.