BUDAPEST FŐVÁROS VIII. kerület - Józsefváros Önkormányzata
2014. augusztus 29., péntek 10:51

Októberben indul a józsefvárosi Auróra utcai szakrendelő felújítása
Heteken belül elkezdődik az Auróra utcai szakrendelő felújítása. Az 1,2 milliárd forintos beruházással a Józsefvárosi Önkormányzat egy olyan betegközpontú intézményt alakít ki, amely a betegek számára még nagyobb egészségügyi biztonságot jelenthet. A szakrendelő évente több mint 325 ezer ember korszerű, gyors, folyamatos ellátást biztosítja majd. 
 
Az Önkormányzat az épületet teljesen felújítja és modernizálja, kívülről teljesen hőszigetelik és a nyílászárókat is kicserélik. A szakrendelőnek új főbejárata lesz a Déri Miksa utca felől, az Auróra utca felőlit pedig akadálymentesítik, hogy a fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességűek könnyebben eljuthassanak a szakorvosokhoz.
 
Az épület felújításán túl a szolgáltatásokat bővítik, új részlegeket alakítanak ki, így ambulánsan végezhető beavatkozást is igénybe vehetnek majd a betegek, lesz például infúziós kezelő. Lecserélik az elavult egészségügyi eszközök és műszerek egy részét, így a jövőben sokkal színvonalasabbá válik a járóbeteg-szakellátás. A technikai fejlesztések révén az előjegyzési idő érezhetően csökkenni fog, így a betegeknek még kevesebbet kell majd várniuk egy-egy vizsgálatra.  Egy kisebb lifttel felszerelt épület is hozzáépül a szakrendelőhöz, amelynek a földszintjén gyógyszertár nyílik, az első emeletére pedig beköltözik az eddig a Korányi Sándor utcában működő TBC és Pulmonológiai Gondozó. Így Józsefvárosban minden egészségügyi ellátás egy helyen elérhető lesz.
 
A felújítással egyidejűleg a szakrendelő környezete is megújul és újabb parkolókat is kialakítunk.
 
A munkálatok alatt folyamatosan üzemelni fog minden részleg, zavartalan lesz a betegellátás, a munkálatok fentről lefelé, szintről szintre haladnak majd.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.