BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2014. szeptember 15., hétfő 18:46

Újabb XVIII. kerületi intézményfejlesztés
Befejeződött a Napsugár Óvoda bővítése a XVIII. kerületben.
A beruházás keretében Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata mintegy 210 millió forintot fordított az óvoda új telephelyének átalakítására, felújítására és felszerelésére, amelyből közel 199 millió forint volt az uniós forrás.

A fejlesztések eredményeként a Napsugár Óvoda egy 60 férőhelyes, 3 csoportszobás telephellyel, a Napvirág Tagóvodával bővült, amely a korábban is működő óvoda szomszédságában, a Szélső utca 54–58. szám alatt található.
Az óvoda férőhelyeinek bővítése egy volt iskolaépület átalakításával, felújításával, három csoportszoba és egyéb kiszolgáló helyiségek létrehozásával, a játszóudvar átalakításával valósult meg.
A pályázati programnak az új épület és a teljes körű felszerelés azonban csak a fizikai megvalósulása.
A fejlesztésünk egyúttal munkahely teremtő, valamint az itt élő kisgyermekes családok életkörülményeit javító hatással is bír.
Az óvodai telephelyen 13 új munkahely létesült.

Az új óvodai tagintézmény kapuit Ughy Attila polgármester, Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő és dr. Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg.
A felszólalók kiemelték, hogy a projekt tervezésekor a beruházó Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, az esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítésére és a fejlesztések fenntarthatóságára. Ennek eredményeként az új óvoda magas szolgáltatási színvonalát a teljes körűen akadálymentesített, energiatakarékos megoldásokat tartalmazó épület és a kiváló felszerelés biztosítja.
A projekt az építési beruházásokon kívül eszközfejlesztést is tartalmazott, amely az újonnan kialakított épület teljes felszerelését magába foglalja. A bútorok, a játszóeszközök, a konyha felszerelése, mind-mind az óvodapedagógusi szakmai munkát támogatja, valamint biztosítja a minőségi neveléshez való egyenlő esélyű hozzáférést.

A projekt azonosító száma: KMOP-4.6.1-11-2012-0008.
A támogatás összege: 198.927.504 Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.




1 csatolt kép kép
1 csatolt dokumentum sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.