KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. szeptember 17., szerda 10:36

Bővíti a közvilágítását Komló
Három helyszínen összesen 4,5 millió forintból bővíti a közvilágítási hálózatot Komló. A saját erőből megvalósuló beruházás javítja a helyiek biztonságérzetét és élhetőbbé teszi a nemrég rendbe rakott köztereket.
 
Augusztusban döntött a város képviselő-testülete arról, hogy több szakaszon is bővíti a városi közvilágítási hálózatot. A beruházásokat részben a lakossági igények, részben pedig a közelmúlt beruházásai indokolják.
 
Utóbbira példa a KRESZ park, amelyben a város tavaly telepített féltucat, felnőtteknek szánt fitnesz eszközt. Az eltelt hónapok tapasztalatai megmutatták, hogy ha lenne rá lehetőség, a helyiek szívesen használnák ezeket este, akár sötétedés után is. Az igényeket felmérve az önkormányzat végül úgy döntött, hogy a fitnesz eszközök közelébe tervezett lámpán túl további négy kandelábert is elhelyez a parkban. Így az egész területen megfelelő lesz a világítás a sokoldalú sportoláshoz, kikapcsolódáshoz.
 
Más volt a motiváció a Majális téren és a szilvási városrészben fekvő Vértanúk utcai garázssornál. Ezeken a helyeken a lakók korábban már többször jelezték, hogy nem megfelelő a közvilágítás. Az önkormányzat az ott élők és arra közlekedők érdekeit és biztonságérzetét is figyelembe véve döntött most a beruházás mellett.
 
A hamarosan kezdődő kivitelezés hátteréről polgármester elmondta, az anyagi forrásokat a városi büdzsé biztosítja. – Már a költségvetés tervezésekor számoltunk a közvilágítási programmal, de az egész éves felelős gazdálkodásnak köszönhetően a tervhez képest felmerült többletköltségek fedezetét is gond nélkül biztosítani tudjuk. Így a rövidülő őszi napokon már senkinek sem kell sötétben bolyongania.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.