BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2014. október 1., szerda 18:10

Korszerű altatógépeket adományozott a Dél-pesti Kórháznak a XVIII. kerületi Önkormányzat
Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata jóvoltából két korszerű, csúcstechnológiás altatógépet helyez üzembe a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, mely eszközök ünnepélyes átadására ma került sor.
Az ellátási területen élő betegek minél magasabb színvonalú gyógykezelése érdekében a Dél-pesti Kórház, valamint Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata eddig is komoly erőfeszítéseket tett, mely együttműködés most újabb mérföldkövéhez érkezett. A XVIII. kerületi városvezetés jóvoltából a jövőben olyan modern altatógépek segítik a kórház aneszteziológusainak munkáját, és biztosítják páciensek műtéti ellátását, amelyek a lehető legoptimálisabb altatógáz koncentrátumot juttatják a szervezetbe.
A korszerű aneszteziológiai munkaállomások az innovatív mérnöki fejlesztéseknek köszönhetően ergonomikus és integrált légzéstámogatást tesznek lehetővé, valamint optimalizálják az aneszteziológiai munkafolyamatokat. A legújabb tüdőventillációs technológia lehetővé teszi, hogy az altatásban lévő páciens önállóan is lélegezzen, s ezáltal az altatógáz koncentrációja gazdaságosan és egyénre szabottan jusson a légzőszervekbe. Az új eszközök a legmagasabb szintű, automatizált támogatást nyújtják az altatáshoz, folyamatosan diagnosztizálják a beteg állapotát, mely paramétereket a betegőrző monitoron kontrollálhatja az aneszteziológus.
Az adományozó ünnepségen részt vett Ughy Attila, Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc - Pestszentimre polgármestere, dr. Lévai István Zoltán alpolgármester, dr. Ralovich Zsolt a Dél-pesti Kórház főigazgatója, valamint dr. Hoffmann Csaba osztályvezető főorvos.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.