PÉLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2010. február 24., szerda 15:13

Ötödrangú úton tizedrangú állampolgárok – félpályás útlezárással tüntettek
Ötödrangú úton tizedrangú állampolgárok - az állami közút rendkívüli rossz állapota miatt tartottak demonstrációt Pély községben.
A településről Tarnaszentmiklós irányába vezető 32111. számú közút külterületi szakaszán félpályás útlezárással tüntettek a burkolat állapota miatt. Az útpálya minősége az elmúlt években annyira megromlott, hogy szinte már közlekedni sem lehet rajta. Az útburkolat több szakaszon teljesen tönkrement, eltűnt, a kavicsos alapot pedig az esős időben a járművek széttúrják.
Az út fenntartása és felújítás egyébként - a településen áthaladó szakasszal együtt - a Magyar Közút feladata, az önkormányzat pályázni sem tudna állami tulajdonú utak felújítására.
Már évekkel ezelőtt jeleztük problémánkat az illetékeseknek – tájékoztatott Ari Norman polgármester – de megoldás azóta sem történt. Ugyan ígéretet kaptunk arra, hogy a 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakban, a 4 és 5 számjegyű utak felújítására rendelkezésre álló regionális alapból ez megvalósul, azonban mára a tervek elkészítése sem szerepel a koncepcióban.
A demonstrációnkkal jelezni szeretnénk, hogy ez az állapot már tűrhetetlen, mi is állampolgárok vagyunk. Végső elkeseredésünkben már nem tudunk hová fordulni, ily módon vagyunk kénytelenek a figyelmet felhívni.


A megmozdulást két szomszédos település Pély és Tarnaszentmiklós közösen szervezték és  egy időpontban mindkét községben megtartották.


Képek csatolva.


7 csatolt kép ÚtburkolatVolán buszBiztonságos utatKözútonTarnaszentmiklósonÚtburkolat #3Útburkolat #2
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.