GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2014. november 11., kedd 15:37

Megújuló falukép
- Fölújítják a közösségi házat és a polgármesteri irodát, lesz mosoda, varroda és sportpálya.
- Három szakaszban, május végéig kell teljesen befejezni az építkezéseket.

A Baranya megyei Gilvánfa a TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0061 azonosító számú pályázat keretében nyert támogatást a „JÖVŐ MŰHELYE” Settelment típusú segítőház létrehozása kapcsán több helyi építőipari kivitelezésre.
Jelenleg egy siklósi ügyvédi iroda folytatja le a beruházások elvégzésével kapcsolatos előzetes pályáztatást. A tervezett munkakezdés időpontja november huszadika.
A legkedvezőbb árajánlattevőnek nem csak a május végi teljes befejezést kell vállalnia, hanem garantálnia helyi, tartósan munkanélküliek foglalkoztatását is.

Az első részfeladat a meglévő közösségi ház és polgármesteri iroda felújítása és átalakítása lesz. Itt a kivitelezési határidő az esztendő utolsó napja. Ennek keretén belül a főbb munkanemek: tetőfelújítás a korhadt gerendák szükség szerinti cseréjével, bádogozási munkákkal, homlokzati nyílászárók cseréje, belső nyílászárók elhelyezése, födém hőszigetelés, főfalak injektálásos vízszigetelése, homlokzatfestés, kéményszerelés, hidegburkolatok cseréje, villanyszerelés, gyengeáramú hálózat, víz- és szennyvízszerelés, új központi fűtés kiépítése és külső zúzalékterítés.
A második részfeladatban szerepel a mosoda- varroda helyiségek kialakítása a meglévő volt közfürdő épület felújításával és átalakításával. Itt is bőven akad munka; tetőhéjazat pótlása, bádogozási munkák, ereszdeszkázat pótlása, födém hőszigetelése, nyílászárók cseréje, homlokzati felületképzés és belső járdakészítés.
Harmadik részfeladatként május végéig fejeződik be az aszfaltburkolatú szabványos, kézilabda méretű sportpálya kialakítása. az itteni munkák: humuszleszedés, geotextília elhelyezése, zúzalékos alapréteg, kötőréteg és kopóréteg, valamint labdafogó kerítés készítése, alapozással, tartóvázzal, kerítéskapukkal, szabványos kapuk elhelyezése és pályafelfestés készítése.

1 csatolt kép Gilvánfa
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.