BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. november 21., péntek 13:15

Nyolcadszor is Kerékpárosbarát Település Békés
Hét Békés megyei település vezetője és képviselője (Békés, Békéscsaba, Dévaványa, Gyomaendrőd, Köröstarcsa, Mezőberény, Szarvas) vehette át a Kerékpárosbarát Település címet a pénteken megtartott balatonkenesei ünnepségen Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkártól.
 
Összesen harminckét település pályázott idén. Békés városa egyébiránt immáron nyolcadik alkalommal érdemelte ki a díjat. Az elismerés nem meglepő, hiszen a városban igen jól kiépített a kerékpáros infrastruktúra. Békés város belterületén négy, egymással összeköttetésben álló kerékpárút fut. Jelenleg több mint 18 km-en keresztül biztonságos kerékpárút-hálózat biztosítja a lakosság és a városon kerékpárral áthaladó turisták veszélytelen közlekedését. A pályázat kiírója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium emellett harminckilenc munkahelynek ítélte oda a Kerékpárosbarát elismerést.  Ennél a kategóriánál Köröstarcsa községben öt intézményt illetve szervezetet is díjaztak a bírálók.
A díjat egyébként olyan települések és munkahelyek érdemelték ki, akik a kerékpár mint közlekedési és szabadidő eltöltési eszköz helyzetbe hozásáért és népszerűsítésért tettek az elmúlt években.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.