TISZAKÉCSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. november 24., hétfő 17:52

Megoldódott a csapadékvíz elvezetés
A tiszakécskei önkormányzat belterületi víz-elvezetése II. ütem 2. szakasz elnevezésű projekt keretében összesen 10,675 km épített/felújított vízelvezető árok és csatorna épült ki a településen.
 
A projektre 343.693.755 Ft támogatást nyert el az Európai Uniótól Tiszakécske városa, mely a teljes költség 90%-át teszi ki. A beruházásnak köszönhetően az ár- és csapadékvíz károktól megvédett lakosság száma 1243 fő, illetve a megvédett területek nagysága 46,6 ha nagyságú. A kivitelezés 2014 novemberében fejeződött be.
A projekt alapvető célja Tiszakécske település környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, a belvízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a további környezeti káresemények megelőzése volt.
A II. ütem 2. szakaszban a korábban az Északi lakótelepen elmaradt utcák csapadékcsatorna hálózatát, továbbá a Szolnoki út, Rákóczi út által lehatárolt városrész csapadékvíz-elvezető hálózatát, valamint a Kossuth, Szabolcska, dr. Bedő utcák egy részének csapadékcsatorna hálózatát építtette ki az önkormányzat.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.