TISZAKÉCSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. november 25., kedd 08:07

Lezárult a csatornaépítés
Évek óta jelentős problémát okozott az esőzések, valamint a nagy mennyiségű hó olvadása után megjelenő csapadékvíz összegyűjtésének és elvezetésének kérdése Tiszakécskén, ezért is volt nagyon fontos a csapadék, illetve a belvíz elvezető hálózat megépítése.
 
A rendszer kiépítésével megvalósult a település környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, a belvízkár veszélyeztetettségének csökkentése, valamint a további környezeti káresemények megelőzése.
Fontos szempont volt továbbá a projekt megvalósítása során, hogy a környezetvédelemhez kapcsolódó horizontális elv is érvényesüljön. Így fontos volt az önkormányzat számára, hogy a létrehozandó rendszer a környezetvédelmi előírásoknak minden tekintetben megfeleljen, a Peitsik-ér és a Tiszakécskei Holt-Tisza semmilyen körülmények között ne szennyeződjön, élővilága ne kerüljön veszélybe, és vízminősége ne romoljon. A tiszakécskei Holt-Tiszába a belterületi csapadékvíz egy kb. 15 m hosszú növényzettel (sás, nád gyékény) benőtt, földmedrű csatorna szakaszon keresztül jut, amely csatornaszakasz szűrő mezőként funkcionál. A csapadékvíz által szállított ülepedő, felúszó és vízben oldott anyagok visszatartásával.
Az csapadékcsatorna-hálózat építésének I. ütemében korábban (2002) elkészült az Északi lakótelep egy része a Fő út és Kőrösi utca melletti területek jelentős része, valamint a Mátyás és Károlyi utcák által határolt településrész gyűjtő elvezető csatornái, azonban ezen a városrészen forráshiány miatt nem építették meg az összes csatornát. A II. ütem 1. szakaszban elkészült az Északi lakótelep egy további szakasza. Most a II. ütem 2. szakaszban az önkormányzat megvalósította a II. ütem 1. szakaszban az északi lakótelepen elmaradt utcák csapadékcsatornázását, továbbá a Szolnoki út, Rákóczi út által lehatárolt városrész csapadékvíz-elvezető hálózatát, valamint a Kossuth, Szabolcska, dr. Bedő utcák egy részének csapadékvíz-elvezető csatornáját.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.