SZANK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2014. december 30., kedd 19:57

Térségi összefogással erősítik a kiskunmajsai járást
Az őszi választások után nagyobb sebességre kapcsolt a gazdaságfejlesztést illetően a kiskunmajsai járás. A november 10-én újra -a környező települések polgármestereiből álló- Társulási Tanács élére választott Patkós Zsolt szanki polgármester szerint, az már kevés, ha egy önkormányzat vállalkozásbarát. Ennél már többre van szükség.
Véleménye szerint nem csak az élet, hanem már az önkormányzati törvény is azt sugallja, hogy az eddig intézményfenntartó szerepet ellátó önkormányzatiságot, váltsa fel a vállalkozást ösztönző és esetleg maga is vállalkozó önkormányzat. Ennek is köszönhető, hogy a hat települést (Kiskunmajsa, Jászszentlászló, Móricgát, Szank, Csólyospálos és Kömpöc) magába foglaló kiskunmajsai járás közös fejlesztésekben is gondolkodik, tervezésre ösztönzi vállalkozóit és lakosait egyaránt. Decemberben minden járási településen, fórum keretében ismertették a jelenlegi pályázati ciklus főbb ismérveit és tervezett támogatási területeit. Az összefogás másik kézzelfogható eredménye, a szintén ebben a hónapban kiskunfélegyházi mintára megalakult, Kiskunmajsai Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület életre hívása. E szervezet nevében hordozza kitűzött céljait és vállalkozó tagjai révén az együttgondolkodás és gazdasági összefogás kiváló esélyeit is.
A járás megközelítőleg 20 ezer fős lakossága érdekében tevékenykedő egyesület Lezsák Sándor országgyűlési alelnök és parlamenti képviselő támogatását is élvezi, csakúgy, mint a hasonló nevű kiskunfélegyházi és a közeljövőben megalakítandó izsáki civil szervezet is.

(További információ: 20/564-3137)
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.